_C4A8174.jpg

Joogaa ja uintia Sisiliassa

21.-28.9.2019

Katja Kokko ja FitPit Oy järjestävät jo toisen kerran aktiivisen hyvinvointiviikon Italiassa, Sisilian henkeäsalpaavissa maisemissa. Lähde keskittymään hyvinvointiisi joogan ja uinnin parissa ammattilaisten opastuksella.


Sisilia on yksi Italian kauneimmista saarista upeine rantoineen ja luontoineen. Antiikinaikaisten raunioiden ohella kokemisen arvoinen nähtävyys on saarella sijaitseva tunnettu tulivuori Etna. Jooga- ja uintiaktiviteetit tapahtuvat luksusvillan upeissa tiloissa, Trabian kylässä, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Palermosta. Villa sijaitsee meren välittömässä läheisyydessä, joten pääset nauttimaan myös luonnonvedestä. Villassa on päärakennuksen lisäksi kolme lisärakennusta ja kokonaisuutta täydentää puutarhamainen oma piha-alue, jonka kolme uima-allasta yhdistyvät vesiputouksella. Kaikista rakennuksista löytyy oma keittiö ja ulkona grillaamisen mahdollistaa BBQ-grilli sekä useampi ulkoruokailuterassi.

Matka järjestetään yhteistyössä CWT Kaleva Travelin kanssa. CWT Kaleva Travel on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.

_C4A7930.jpg
_C4A8398.jpg
 
Villa oli tosi kaunis paratiisi. Katjalta sai monta hyvää juttua ja ajatusta omaan joogaan. Lauran uinti opitus oli ihan mieletöntä! Todella taitava opettaja ja ottaa kaikki yksilöinä huomioon.
— Asiakas, Sisilia 2018
Kiitos hyvästä ja inspiroivasta lomasta. Aivan mahtava porukka ja hyvät ohjaajat! Sain hyviä eväitä tulevaan syksyyn.
— Asiakas, Sisilia 2018

Joogaa ja uintia ammattilaisten opeissa

 
Katja+Kokko

Katjan joogamatka alkoi vuonna 2009 astangajoogasta. Fyysisesti vahvistava ja mieltä lujittava harjoitus tuntui heti tärkeältä kotiinpaluulta omaan kehoon ja solahti säännölliseksi osaksi arkea.

Siitä lähtien Katjan tie on vienyt lukuisten tunnettujen opettajien kursseille sekä kotimaassa että ulkomailla (mm. Petri Räisänen, Juha Javanainen, John Scott, Scott Johnson, Eddie Stern, Mark Robberds, Kino MacGregor). Kansainvälisten huippuopettajien kirjo on mahdollistanut Katjalle laaja-alaisen opiskelun ja harjoittelun sekä perusteellisen itsetutkiskelun joogafilosofian äärellä.

Vuonna 2014 Katja aloitti tiiviin mentorointisuhteen Magnus Appelbergin ohjauksessa ja ryhtyi sen myötä opettamaan. Hänen tunneillaan Punavuoressa on käynyt vuosien varrella jo suuri joukko alkeis- ja jatkotason astangajoogeja. Vuodesta 2016 Katja on opettanut myös syvärauhoittavaa yin-joogaa, jossa opetellaan olemisen taitoa ja kuulostellaan hiljaa oman kehon ja mielen kuiskauksia. Katja on myös yksi Natural Goods Companyn lanseeraaman Re-Start hyvinvointivalmennuksen valmentajista. Valmennuksessa voi osallistua Katjan yin-joogatunneille verkossa.

Katja asuu tällä hetkellä Lontoossa. Hän syventää oppejaan John Scott Yoga Teacher Training joogaopettajakoulutuksessa (RYT 200) Sandra Howlingin oppilaana Englannissa. John Scottista on tullut Katjalle tärkeä mentori ja Katjasta tulee vuonna 2020 Suomen ensimmäinen Scottin henkilökohtaisesti sertifioima astangajoogaopettaja.

 

Laura on FitPitin perustaja ja tehnyt palavalla rakkaudella valmentamista sekä ohjaamista jo 15 vuotta. Rakkaus liikuntaa ja hyvinvointia kohtaan on lähtenyt liikkeelle uinnista.

Lauran löytää vapaa-ajalla uima-altaasta, lenkkipolulta, joogasalista tai kokeilemasta jotain uutta liikuntalajia ennakkoluulottomasti. Laura ohjaa uintia alkeista aina kilpauintiin ja ottaa vastaan jokaisen oppilaan yksilönä. Lauran liikunnan filosofia lyhyesti: "Kaikkien ihmisten keho on erilainen joten oppimis- ja kehitysprosessi on aina yksilöllistä. Jos pystyn tuomaan ihmisen arkeen edes vähän lisää liikuntaa, onnellisuutta tai hyvinvointia, olen onnistunut tehtävässäni. Liikunnasta kuuluu ensisijaisesti nauttia ja haluan, että jokanen valmennettava oppii rakastamaan ja kunnoittamaan omaa kehoaan. Minun kanssani jokainen saa olla sellainen kuin on, ilman suorituspaineita!"

Lauran sanat vielä uinnista: “Vesi ei ole ihmisen elementti ja lisäksi uidessa liikutaan vaakatasossa! Uinnin ei kuulu olla helppoa, mutta jokainen meistä kyllä oppii uimaan. Etenkin vedessä: älä vertaa itseäsi muihin, etene omalla tahdilla. Parasta on opettaa kaikkea alkeista perhosuintiin!”

 
 
Istutitte innostuksenne lajejanne kohtaan syvälle sydämeen. Koko viikko oli kaikkineen aivan ekstaattisen ihana kokemus, en keksi mitään parannettavaa. Paitsi suorat lennot ja helpompi reitti perille olisivat kivat, mutta enpä jaksa niistäkään liiaksi valittaa. Vesijumppa ja avovesiuinti olivat kirsikat muutenkin niin makoisan kakun päälle. Joku taisi sanoa, että vapaapäivä urheilusta olisi hyvä, mutta itse en sellaista kaivannut. Jos jostain haluaisi keventää, niin ehkä yksi aamun jooga voisi olla restoratiivista. Mutta mulle sopi tämä kombinaatio oikein todella hyvin!
— Asiakas, Sisilia 2018
Varsin onnistunut reissu ja yksi parhaimpia lomia ikinä. Oli hienoa tutustua mukaviin ihmisiin ja jakaa tämä yhteinen kokemus. Mainio porukka ja yhteishenki. Laura ja Oliver - olitte todella mukavia ja huomioon ottavia, järjestelyt toimivat. Myös Katja oli mahtava tyyppi ja hyvä joogaope. Uinnista opin tosi paljon, olisin hitaana oppijana ehkä vain tarvinnut vielä toisen viikon treeniä. Uiminen on mulle aiemmin ollut jotenkin inhottavaa, mutta nyt se tunne on väistynyt.
— Asiakas, Sisilia 2018